Platte website-ontwerp: een stap op weg naar 2014

Aangezien we het einde van 2013 naderen, ervaren we bepaalde trends in website-ontwerp die 2014 en de komende jaren zouden beheersen. Website-ontwerp door zijn evolutie ervaart verschillende trends in zijn kielzog. Het is door een eenvoudig tekstformaat gegaan naar flitsende ontwerpen en parallax-scrolling. Er zijn gevallen geweest waarin website-ontwerpen waren gevuld met glitters en flitsen van geestdodende animaties die evolueerden naar een fase waarin de nadruk lag op het brengen van realisme op de schermen van desktop- en mobiele apparaten. Waarschijnlijk is skeuomorfisme uit die periode geboren.

Voorbij zijn de dagen dat de website-pagina’s de inspanningen en vaardigheden van de website-ontwerpers lieten zien. De faux-pas en het kunstmatige website-ontwerp zijn verleden tijd geworden. Bedrijfseigenaren en de website-ontwerper richten zich meer op gebruikersgerichte website-ontwerpen die digitaal esthetisch zijn.

Platte ontwerp ontmaskeren

Het kan worden voorspeld dat het minimalisme de komende jaren nog steeds een leidend concept zal zijn voor website-ontwerp. Plat ontwerp als onderdeel van minimalisme zou zich richten op kenmerken zoals netheid, open ruimte, heldere ruimtes en felle kleuren die de 3D-aspecten mijden en alleen tweedimensionale elementen gebruiken.

Het was de pure concurrentie Zakelijke email adres tussen technische giganten die leidde tot de geboorte van het platte ontwerp. De eerste die een plat ontwerp gebruikte, was Windows als antwoord op het door Apple gepropageerde skeuomorfe ontwerp voor de MAC OS- en IOS-systemen. Zoals gesuggereerd in de bovengenoemde regels, was skeuomorf ontwerp gericht op het leveren van realistische ontwerpen aan computerschermen. Plat ontwerp doet precies het tegenovergestelde door pictogramachtige afbeeldingen en eenvoudige ontwerpen te implementeren.

Maak plaats voor meer minimalisme

De flitsende en te veel versiering is nooit een kenmerk geweest van het minimalistische website-ontwerp. Het wordt beschouwd als meer een rommel. De belangrijkste filosofie van het platte ontwerp is dat als een van de ontwerpelementen van de website zijn doel niet dient, het een rommel wordt en moet worden verwijderd. Gemaakt van de helderste kleuren, deze website-ontwerpen missen nooit de glans en ze zijn succesvol in het verleiden van klanten. De functionele kenmerken van een website worden vastgelegd via de minimalistische website.

Door het verwijderen van ingewikkelde texturen, patronen, schaduwen, verlopen en andere effecten, richt het platte ontwerp zich op een website om het er interactiever uit te laten zien. Grafische esthetiek speelt niet veel rol in het aspect van het platte minimalistische ontwerp.

Platte website-ontwerpen bestaan ​​​​al soms in een slapende toestand totdat het een comeback maakte met het Windows 8-besturingssysteem. Het besturingssysteem is de laatste tijd de maatstaf geweest voor dit soort webdesign.

Ontwerpers en plat ontwerp

Wanneer een ontwerper voor plat design kiest, moet hij er rekening mee houden dat dit niet voor alle websites bedoeld is. Het zijn bepaalde elementen waar webdesigners rekening mee moeten houden om een ​​ideaal plat webdesign te bedenken. Dus wat zijn de ingrediënten die een webdesign eigenlijk plat maken?

Enkele basiselementen
De eerste vuistregel bij het implementeren van een plat ontwerp is om de tools weg te zetten die diepte aan de site toevoegen. Of het nu gaat om embossing, slagschaduwen, schuine randen of verlopen – het is het beste om deze elementen op afstand te houden. Het is verplicht voor elk element binnen de site om er fris uit te zien en de gevederde randen te missen.

Het hele ontwerp is absoluut afhankelijk van de hiërarchie van het ontwerp en de plaatsing van de elementen op vlakke oppervlakken.

Vormen om te gebruiken in Design
Een van de grootste attracties van een plat ontwerp is het gebruik van eenvoudige UI-elementen. Bij flat Design spelen de knop en iconen een cruciale rol. De ontwerper heeft de volledige vrijheid om eenvoudige vormen zoals rechthoeken, vierkanten of cirkels te gebruiken. De randen van deze vormen zouden goed geprofileerd zijn en krommingen bevatten. Houd er rekening mee dat de elementen absoluut eenvoudig moeten zijn. Het moet gemakkelijk zijn om te klikken of te tikken.

Tinten om te gebruiken in ontwerp
Om over de kleuren te praten, ze spelen een grote rol bij het vormen van de platte ontwerpen. Het is het beste om stoutmoedig met hen om te gaan. U zult platte ontwerpkleurenpaletten vinden die veel helderder zijn dan de kleurenpaletten die beschikbaar zijn voor de algemene webontwerpen. Met dit soort kleurenpaletten zou je ook meer tinten krijgen om mee te werken.
De beste manier is om de effen primaire en secundaire kleur te gebruiken en zowel de tinten als de tonen te vermijden.

Typografische regels
Een van de belangrijkste elementen van elk website-ontwerp is de typografie. Als het gaat om een ​​plat ontwerp voor de website, moet u er altijd rekening mee houden dat het moet passen bij het typeschema. Er moet altijd een pariteit zijn tussen de visuele en de tekstuele elementen.