3 μέθοδοι διαμόρφωσης διακοσμητικού σκυροδέματος

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν χρησιμοποιήσει και εξακολουθούν να προσβλέπουν στην εμφάνιση που μπορεί να προσφέρει το σκυρόδεμα. Η αποτελεσματικότητα και η ποιότητά του είναι ιδιαίτερα περιζήτητα στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης. Το διακοσμητικό σκυρόδεμα και η τοποθέτησή του μπορεί να είναι φθηνά και για όσο διάστημα ξέρετε τι κάνετε. Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι εργασίας με αυτό το ανθεκτικό υλικό που δεν χρησιμοποιείται μόνο για δάπεδα και τοίχους αλλά και για πάγκους.

Μπορεί να έχετε δει πολύ σκυρόδεμα να χρησιμοποιείται για ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ διακόσμηση τον τελευταίο καιρό σε καταστήματα λιανικής, γραφεία, σπίτια και εστιατόρια. Γνωρίζετε ήδη πώς μπορεί να αναμειχθεί, να χυθεί και να σχεδιαστεί το σκυρόδεμα, αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης ένας ισχυρός ανταγωνισμός στη διακόσμηση από τούβλα και πέτρα; Το μάρμαρο θα είναι πάντα μοντέρνο, αλλά μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι δεν είναι πολύ ανθεκτικό, επομένως το σκυρόδεμα εξακολουθεί να είναι η πιο βιώσιμη επιλογή για μακροπρόθεσμους διακοσμητικούς σκοπούς.

Πολύ λίγοι συνειδητοποιούν ότι το σκυρόδεμα μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζει με κάθε εξορυσσόμενη πέτρα, ειδικά γρανίτη, μάρμαρο και ασβεστόλιθο. Μπορεί να χρωματιστεί εύκολα και στη συνέχεια να επικαλυφθεί με εποξειδικό για την επιθυμητή απαλότητα. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει με οποιοδήποτε άλλο υλικό, αλλά το σκυρόδεμα προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων καθώς και στυλ.

Υπάρχουν ακόμη περισσότερες επιλογές για προσαρμογές δαπέδου. Μπορούν να προστεθούν μικρο-επικαλύψεις για να δώσουν ένα κηλιδωμένο χρώμα καθώς και υφή στο σκυρόδεμα. Μπορείτε επίσης να επικαλύψετε το υλικό με λεκέ χρώματος και, στη συνέχεια, να το τοποθετήσετε με διαφορετικά σχέδια και υφές.

Αν σας αρέσει η εμφάνιση του διαμορφωμένου πλακιδίου, τότε αυτό το ίδιο εφέ μπορεί να αναπαραχθεί με σκυρόδεμα. Μόνο ένα εκπαιδευμένο μάτι θα μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής συμφωνίας και του όμορφου, διακοσμητικού σκυροδέματος.

Αν έχετε βαρεθεί τις απλές επιφάνειες δαπέδου και τοίχων, τότε υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια και χρώματα για μπετόν που σας περιμένουν. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να ομορφύνετε το σκυρόδεμα –

Σταμπωτό Σκυρόδεμα

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στο σκυρόδεμα να μοιάζει με τούβλο ή πέτρα, ακόμη και με την εμφάνιση άλλων φυσικών προϊόντων. Τα απολιθώματα και το ξύλο μπορούν επίσης να αναπαραχθούν χρησιμοποιώντας αυτήν ακριβώς τη μέθοδο.

Το σταμπωτό σκυρόδεμα είναι επίσης ανθεκτικό, αλλά κοστίζει λιγότερο από πολλά γοητευτικά κομμάτια. Τα ξηρά κουνήματα, οι λεκέδες από οξύ και οι απελευθερώσεις πούδρας χρησιμοποιούνται για σχέδια και χρωματισμούς, ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι εάν δεν αφιερώσετε χρόνο για να φροντίσετε το σκυρόδεμα, τότε τα χρώματα θα μπορούσαν σταδιακά να εξαφανιστούν.

Βαφές σκυροδέματος

Η δημιουργία νέων χρωμάτων, υφών, σχεδίων και συνθέσεων είναι εύκολη με τη βαφή σκυροδέματος. Οι βαφές είναι το ασφαλέστερο στοίχημά σας τόσο σε εμπορικές όσο και σε οικιακές εφαρμογές σκυροδέματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το χρωματισμό γεφυρών και τοίχων, ωστόσο, οι βαφές σκυροδέματος δεν είναι κατάλληλες για άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Η συνεχής έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ξεθωριασμένο χρώμα με την πάροδο του χρόνου.

Βαφή με οξύ

Αυτή δεν θεωρείται μέθοδος βαφής αλλά είναι και μέθοδος που μπορεί να δώσει χρώμα στο σκυρόδεμα. Υπάρχει μια χημική αντίδραση κατά τη διαδικασία της χρώσης. Τα μεταλλικά άλατα και το νερό αντιδρούν μεταξύ τους, παράγοντας έναν εντελώς νέο γήινο τόνο.

Τα σίγουρα πλεονεκτήματα του σκυροδέματος

Το πολύχρωμο σκυρόδεμα μπορεί να χρωματιστεί, να σφραγιστεί, να χαραχτεί με οξύ ή να γυαλιστεί – είναι δική σας επιλογή. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά άκαμπτο υλικό, ώστε να μπορεί να είναι αδιαπέραστο ακόμα και στα πιο βαριά φορτία.

Τέλος, το σκυρόδεμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς προάγει την ενεργειακή απόδοση. Το σκυρόδεμα διατηρεί μια άνετη εσωτερική θερμοκρασία στα σπίτια, μειώνοντας έτσι την απαιτούμενη ενέργεια για θέρμανση ή ψύξη. Πολλές επικαλύψεις αντανακλούν το φως, έτσι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας. Οι διακοσμητικές επιστρώσεις σκυροδέματος είναι λειτουργικές και διακοσμητικές, γι’ αυτό και αποτελούν την καλύτερη πρακτική λύση για οικιακή και επαγγελματική χρήση.