Ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για την επιλογή καυσόξυλων για το σπίτι σας

Είναι ένα σημάδι ότι έρχεται πιο κρύος καιρός καθώς ο δροσερός άνεμος αρχίζει να παίρνει ένα απότομο τσίμπημα. Σύντομα, κάθε νοικοκυριό θα χαρεί να δει μια σόμπα ή ένα τζάκι που βρυχάται με κορμούς ξύλου να φλέγονται. Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να μαζεύουμε και να αποθηκεύουμε ξύλα για το χειμώνα;

Ετοιμαστείτε τώρα για να περάσετε τις επόμενες παγωμένες μέρες και νύχτες με ασφάλεια και άνεση!

Πριν ολοκληρώσετε την παράδοση καυσόξυλων, ελέγξτε τη νομιμότητα των κοντινών πωλητών καυσόξυλων. Αφού ελέγξετε τη γνησιότητα και τον βαθμό ξηρότητας των καυσόξυλων στο γραφείο των κοντινών παρόχων καυσόξυλων, παραγγέλνετε μόνο χύμα καυσοξυλα προς πώληση. Πώς μπορείτε να επιλέξετε και να κάνετε μια παραγγελία για την καλύτερη παράδοση καυσόξυλων για το σπίτι σας;

1) Το βαμβάκι, η λεύκα, η σημύδα ή το κόκκινο σφενδάμι παρέχουν εξαιρετικό καύσιμο για μικρές, ζεστές φωτιές. Αυτά τα μαλακά ξύλα καίγονται πιο γρήγορα και είναι τα πιο εύκολα προσβάσιμα, αλλά εξαντλούνται πιο γρήγορα. Ίσως χρειαστεί να περάσετε όλο το βράδυ τρέχοντας πέρα ​​δώθε στην αποθήκη καυσόξυλων για να ξαναγεμίσετε. Αν και μπορεί αρχικά να εξοικονομήσετε χρήματα, ο χρόνος και το ξύλο που θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε μπορεί να μην αξίζει τον κόπο. Δεν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ισχυρά ή καρυκευμένα καυσόξυλα, όπως: α) Καυσόξυλα κουτιού β) Κόκκινα καυσόξυλα

Καυσόξυλα Ironbark ή μικτά οικολογικά καυσόξυλα να επιλέξω;

2) Επιλέξτε σκληρά ξύλα όπως χαρούπι, βελανιδιά, κουτί, κόκκινη τσίχλα, μαύρο σφενδάμι, φλοιό σιδήρου ή αγριόφυλλο για το καύσιμο σας, εάν θέλετε να καίγεται για ώρες και ώρες μέσα στη νύχτα, καίγοντας τους τοίχους με το ζεστό κόκκινο χρώμα του πραγματικού, κόκκινη καυτή χόβολη.

3) Τα αποξηραμένα ξύλα που καίγονται εύκολα είναι καρυκευμένα καυσόξυλα. Βεβαιωθείτε απολύτως ότι το καύσιμο που χρησιμοποιείτε για να ανάψετε τη φωτιά σας είναι στεγνό και χωρίς υγρασία. Το νερό που έχει διεισδύσει στα καυσόξυλα θα εκκενωθεί ως άνυδρος καπνός και ιζήματα που καίγονται, ενώ το επιφανειακό νερό στα καυσόξυλα θα εξατμιστεί σύντομα ή μπορεί να αφαιρεθεί με σκούπισμα.

4) Για το τζάκι σας επιλέξτε καλά ωριμασμένα καυσόξυλα. Τα αναποτελεσματικά ωριμασμένα καυσόξυλα παράγουν σχετικά λίγη θερμότητα όταν καίγονται. Τα φιλικά προς το περιβάλλον καυσόξυλα που έχουν αναμειχθεί μεταξύ τους καίγονται αποτελεσματικά και δεν μολύνουν τον αέρα. Είναι μια φανταστική επιλογή για το τζάκι σας στο σπίτι. Λάβετε το κροτάλισμα σας από έναν χονδρέμπορο που πουλάει χύμα καυσοξυλα για να κάνετε το δικό σας μέρος για το περιβάλλον!

  1. Ψάξτε για ξύλο που έχει ρωγμές στο τέλος. Είναι ελαφρύτερο σε βάρος και έχει βαθύ καφέ, γκρι ή κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε το ξύλο που είναι ανοιχτό καφέ, πρασινωπό ή λευκό, καθώς μπορεί να είναι υγρό.

6) Απορρίψτε τα κούτσουρα που όταν χτυπηθούν μεταξύ τους παράγουν έναν δυνατό ήχο. Ο ήχος από το χτύπημα των κορμών μεταξύ τους πρέπει να είναι κοίλος.

7) Όταν είναι ζεστό και φωτεινό έξω, μπορείτε να καρυκεύσετε και το ξύλο σας. Απλώς αφήστε τα κούτσουρα και τα κομμάτια ξύλου σε εξωτερικούς χώρους, έτσι ώστε το ξύλο να στεγνώσει στον αέρα κάτω από τον καυτό, ξηρό ήλιο.

8) Τα θραύσματα ξύλου σχίζονται καίγονται γρήγορα και εξαπλώνουν τη φωτιά πιο γρήγορα. Ένας μεγαλύτερος κορμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού κοπεί στα τέταρτα ή στα μισά. Τα τζάκια παρέχουν πολλή θερμότητα με ξύλα μικρού μεγέθους, αλλά οι εξωτερικοί πυροσβεστικοί λάκκοι και οι ξυλόφουρνοι χρειάζονται μεγάλους κορμούς.

 

Καυσόξυλα

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Αττική

Άμεση παράδοση  μέσα σε 24h

Εγγυημένη ποσότητα

Εγγυημένη ποιότητα

Πάνω απο 40 χρόνια εμπειρίας

Καλέστε τώρα για παραγγελίες:

Είμαστε κορυφαίοι προμηθευτές καυσόξυλων πολλές δεκαετίες και διανέμουμε αποξηραμένη ξυλεία από θαλάμους ξήρανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αν ψάχνετε καυσόξυλα για αγορά είσαστε στο σωστό σημείο. Τα ξύλα μας, εξαιρετικής ποιότητας, και παντα στεγνά παραδίδονται απευθείας στην πόρτα σας μεσα σε 24 ωρες απ την στιγμή της παραγγελίας